Ons verhaal

In samenwerking met Kanaal Z/Canal Z organiseren laatstejaarsstudenten van het departement Management en Communicatie van AP Hogeschool Antwerpen de jaarlijkse Video Experience Day .

Ontstaan in 2000 als een kleinschalig studentenproject is dit evenement uitgegroeid tot hét referentie-evenement in België waarop corporate video in de schijnwerpers wordt gezet.

In 2015  kreeg het evenement een heus nationaal en tweetalig karakter door de taalgrens over te gaan. Om die nationale dimensie te benadrukken, werd de naam gewijzigd in het Belgian Corporate Video Festival.

Op de 20ste editie in 2019 ontvingen we 252 inzendingen en woonden zo’n 400 bedrijfsleiders, communicatieprofessionals, marketeers en videoproducenten het Festival bij. We reikten awards uit in elf categorieën. Daarnaast maakten de ingezonden videoproducties ook kans op één of meerdere van de vijf te winnen Special Awards.

In de editie van 2020 steken we het evenement in een nieuw jasje: video en beleving komen nog meer centraal te staan. Daarom kozen de organisatoren voor een nieuwe naam: Video Experience Day. Hierbij kunnen een nieuwe huisstijl en een aangepast programma niet ontbreken. Deelnemende bedrijven maken nog steeds kans op een award in 11 categorieën en 2 special awards. De grootste vernieuwing is dat in de namiddag genomineerde bedrijven en organisaties hun video komen presenteren voor een jury. Hierbij kan u als bezoeker heel wat inspiratie opdoen.