6 tips voor een goede corporate video

We vroegen de Belg wat hij belangrijk vindt in een bedrijfsvideo. Deze 6 tips komen uit de Corporate Video Monitor 2020. Corporate video, wat wil de kijker nu juist?

1. Een bedrijfsvideo die to-the-point is. Meer dan vier op tien Belgen zegt dit belangrijk te vinden.


2. Een duidelijk verhaal: de meerderheid van de respondenten geeft aan dat het een eenvoudig verhaal moet zijn dat goed opgebouwd is en in duidelijke taal (geen moeilijke woorden, geen vakjargon…).


3. Een interessante video: de video moet boeiend zijn en nuttige informatie bevatten waar de respondenten wat van kunnen bijleren.

 

4. Een realistische video: de video moet eerlijk overkomen en de kijker moet zich kunnen identificeren met wat er gebeurt. Dit kan bijvoorbeeld door authentieke personen aan het woord te laten.


5. Visuals! Niet alleen het verhaal, maar ook de visuals zijn belangrijk en in dat verband mag ook het technische aspect niet vergeten worden. Heel wat respondenten geven aan de beeldvoering en de camerakwaliteit erg belangrijk te vinden.


6. Daarnaast willen respondenten verrast en uitgedaagd worden om de film uit te kijken. Daartoe kunnen humor, emotie of een persoonlijk en/of pakkend verhaal helpen.