Ons verhaal

In samenwerking met Kanaal Z organiseren laatstejaarsstudenten van de opleiding Communicatie van AP Hogeschool Antwerpen jaarlijks de Video Experience Day. 

Het evenement is ontstaan in 2000 als een kleinschalig studentenproject met de naam ‘Festival van de Bedrijfsfilm’. Inmiddels is het uitgegroeid tot hét referentie-evenement in België dat corporate video in de schijnwerpers zet. 

Tijdlijn VED

Het aantal inzendingen steeg jaar na jaar, om in 2011 voor het eerst de magische grens van 100 inzendingen te overschrijden. De naam van het festival was ondertussen ‘Corporate Video Festival’.  

In 2014 stapte Kanaal Z aan boord als officiële co-organisator van het evenement. Het jaar daarop kreeg het evenement een nationaal karakter. De naam veranderde naar ‘Belgian Corporate Video Festival’ en het evenement verhuisde van Kinepolis Antwerpen naar Kinepolis Brussel.  

Logo Belgian Corporate Video Festival
Logo Belgian Corporate Video Festival

 

In 2016 mochten we een recordaantal van maar liefst 372 video’s ontvangen! Om het aantal te jureren video’s opnieuw beheersbaar te maken, zijn de inzendingen vanaf 2017 betalend geworden. Hiermee steeg de gemiddelde kwaliteit van de inzendingen. 

Voor de editie van 2020 staken we het evenement in een nieuw jasje, waarbij video en beleving nog meer centraal kwamen te staan. Met een nieuwe naam, een nieuwe huisstijl en een aangepast programma gaat het evenement verder onder de naam ‘Video Experience Day’. 


In 2020 en 2021 werd door de coronapandemie het evenement vervangen door een tv-show op Kanaal-Z. 

In 2022 voerden we met succes het nieuwe concept van het live-evenement uit. In een uitgebreid namiddagprogramma stelden genomineerden zich voor het eerst voor aan de hand van vragen vanuit de jury.  

De uiteindelijke winnaars werden ‘s avonds in een kortere en meer dynamische awardshow bekend gemaakt.  

Zaal Kinepolis
Borrel