Ons verhaal

In samenwerking met Kanaal Z/Canal Z organiseren laatstejaarsstudenten van het departement Management & Communicatie van AP Hogeschool Antwerpen jaarlijks de Video Experience Day.

Ontstaan in 2000 als een kleinschalig studentenproject is dit event uitgegroeid tot hét referentie-evenement in België waarop corporate video in de schijnwerpers wordt gezet.

In 2015  kreeg het evenement een heus nationaal en tweetalig karakter en staken we de taalgrens over. Om die nationale dimensie te benadrukken, werd de naam gewijzigd in het Belgian Corporate Video Festival.

Op de 20ste editie in 2019 woonden zo’n 400 bedrijfsleiders, communicatieprofessionals, marketeers en videoproducenten het Festival bij. We reikten awards uit in elf categorieën. Daarnaast maakten de ingezonden videoproducties ook kans op één of meerdere van de vijf te winnen Special Awards. Jammer genoeg was dit de laatste fysieke editie.  

In de editie van 2020 staken we het evenement in een nieuw jasje: video en beleving komen nog meer centraal te staan. Daarom kozen de organisatoren voor een nieuwe naam: Video Experience Day. Hierbij konden een nieuwe huisstijl en een aangepast programma niet ontbreken.    

Vanwege de coronapandemie waren wij genoodzaakt om het evenement zowel in 2020 als in 2021 op een andere manier te laten doorgaan dan vorige jaren. Het virus kreeg ons echter niet klein! Integendeel, door de uitreiking van de awards uit te zenden op Kanaal Z/Canal Z bereikte onze 22ste editie een groter publiek dan ooit tevoren!

In 2021 realiseerden we opnieuw een televisiespecial waarin we 8 categorieën en 2 special awards uitreikten. In 2022 was Video Experience Day weer een live evenement, met niet minder dan 10 awards.