BCVF Notre histoire

Wie zijn we?

In samenwerking met Kanaal Z organiseren laatstejaarsstudenten van de bacheloropleiding Communicatie aan de AP Hogeschool Antwerpen jaarlijks de Video Experience Day. Wat ooit ontstond als een kleinschalig studentenproject, is intussen uitgegroeid tot hét referentie-evenement voor corporate video in de Belgische communicatie- en videoproductiesector. Het event zet het gebruik van video in een professionele context in de schijnwerpers en brengt onder anderen marketeers, communicatieprofessionals en videoproducenten bij elkaar.

BCVF Spotlight Notre Histoire

De spotlight op corporate video

De Video Experience Day is uniek in België. Het is het enige evenement dat zich exclusief richt op corporate video en daarbij de beste corporate videoproducties bekroont tijdens een awardshow. Video’s in allerlei vormen en maten staan er in de spotlights. Zo zijn er in 2024 11 verschillende categorieën: van Employer Branding tot Informational & Explainer video en van Sustainability tot Animation.

Professionals verbinden

Daarnaast is de Video Experience Day ook een netwerkevenement en een kennishub, met boeiende keynote- en inspiratiesessies. Professionals uit de bedrijfswereld, communicatie- en videoproductiesector kunnen er in contact komen met elkaar, ideeën uitwisselen en van elkaar leren. Daarnaast gebeurt op AP Hogeschool ook heel wat onderzoek naar het gebruik van video in een professionele context.

Onze visie

We geloven dat video onmisbaar is in de communicatiemix van bedrijven en non-profitorganisaties en ook de komende jaren aan belang zal blijven winnen. Daarom bekronen we de beste corporate videoproducties met een award. Als expertisecentrum brengen we professionals samen en delen we onze kennis.

25 jaar Video Experience Day

Ontdek hoe de Video Experience Day uitgroeide van een kleinschalig studentenproject tot het netwerkevent waar corporate video in de schijnwerper staat. 

tijdlijn NL