Categorieën
Categorie 1: HR
Deze categorie staat open voor video’s die kaderen in de interne communicatie van een bedrijf of organisatie en omvat al het videomateriaal dat bedoeld is voor eigen personeel (uitgezonderd instructie- of trainingsvideo’s (categorie 3), sensibiliseringsvideo’s (categorie 9) en eventvideo’s (categorie 10)).
VOORBEELDEN
Video’s over een beleidsbeslissing van het bedrijf of een naamsverandering en video’s met als doel samenhorigheid te creëren, werknemers te motiveren of hen te informeren rond loopbaanontwikkeling, …
Categorie 2: Employer Branding & Recruitment
Deze categorie is gericht op video’s die dienen voor de arbeidsmarktcommunicatie van een bedrijf.
VOORBEELDEN
Rekruteringsvideo’s om potentiële werknemers aan te trekken of video’s om het bedrijf als aantrekkelijke werkgever te profileren.
Categorie 3: Informational & Explainer Video
Video-inzendingen in deze categorie leren de kijker iets aan. De nadruk en waardering bij deze video’s ligt op de wijze waarop ze succesvol de kennisoverdracht realiseren. Zowel video’s voor intern gebruik als voor externe doelgroepen komen in aanmerking voor deze categorie.
VOORBEELDEN
Instructievideo’s die mensen (nieuwe) procedures aanleren, opleidingsvideo’s voor nieuwe werknemers, filmpjes met veiligheidsinstructies, een serie trainingsvideo’s, video’s die een product demonstreren, video’s die handleidingen vervangen.
Categorie 4: Product/Service
Bij de video’s uit de categorie ‘Product/Service’ ligt de focus op het in beeld brengen van een bepaald product of een bepaalde dienst van een organisatie, waarbij één of meerdere van onderstaande aspecten aan bod kunnen komen:
- De film toont het productieproces van grondstof tot afgewerkt product OF in het geval van een service hoe de dienstverlening achter de schermen gebeurt.
- De film maakt een ingewikkeld bedrijfsproces inzichtelijk voor een buitenstaander. De nadruk ligt hier op het productieproces dat de klant niet te zien krijgt of op het proces waar de klant zelfs geen benul van heeft.
Categorie 5: Corporate Image Profit
Deze categorie staat open voor AV-producties die een totaalbeeld geven van een profitbedrijf. De diverse aspecten van het bedrijf en/of zijn identiteit, missie, visie en kernwaarden staan er centraal. Onder profitbedrijf verstaan we een organisatie met winstoogmerk, die beursgenoteerd is of waarbij het kapitaal in handen is van privé-aandeelhouders.
Let op: indien de focus ligt op sensibiliseren of op één specifiek product of dienst, dan hoort de film thuis onder een andere categorie.
Categorie 6: Corporate Image Non-Profit
Onder deze categorie vallen AV-producties die een totaalbeeld geven van een organisatie die actief is in de non-profitsector (overheden, gezondheidsorganisaties, welzijnsorganisaties, onderwijs, ngo’s, enz.). De diverse aspecten van de non-profitorganisatie en/of de identiteit, missie, visie en kernwaarden staan centraal.
Let op: indien de focus ligt op sensibiliseren of op één specifiek product of dienst, dan hoort de film thuis onder een andere categorie.
Categorie 7: City and Regional Marketing
De categorie ‘City- & Regional Marketing’ staat open voor video’s die gericht zijn op het promoten of het vergroten van de uitstraling van een gemeente, stad of regio bij inwoners of bezoekers. Het doel is om een positief imago uit te dragen en zo meer bezoekers, bewoners en/of bedrijven te lokken.
Categorie 8: Sustainability
De categorie ‘Sustainability’ staat open voor video’s die een bedrijf als een duurzame onderneming in de kijker zetten. In deze categorie bekronen we de video die het best communiceert over de inspanningen die een bedrijf levert om één of meerdere van de sustainable development goals (SDG’s) van de VN te behalen.
De SDG’s van de Verenigde Naties zijn:
- Beëindig armoede overal en in al haar vormen.
- Beëindig honger, bereik voedselzekerheid en verbeterde voeding en promoot duurzame landbouw.
- Verzeker een goede gezondheid en promoot welzijn voor alle leeftijden.
- Verzeker gelijke toegang tot kwaliteitsvol onderwijs en bevorder levenslang leren voor iedereen.
- Bereik gendergelijkheid en empowerment voor alle vrouwen en meisjes.
- Verzeker toegang en duurzaam beheer van water en sanitair voor iedereen.
- Verzeker toegang tot betaalbare en betrouwbare duurzame moderne energie voor iedereen.
- Bevorder aanhoudende inclusieve en duurzame economische groei, volledige en productieve tewerkstelling en waardig werk voor iedereen.
- Bouw veerkrachtige infrastructuur, bevorder inclusieve en duurzame industrialisering en stimuleer innovatie.
- Dring ongelijkheid in en tussen landen terug.
- Maak steden en menselijke nederzettingen inclusief, veilig, veerkrachtig en duurzaam.
- Verzeker duurzame consumptie en productiepatronen.
- Neem dringend actie om de klimaatverandering en haar impact te bestrijden.
- Behoud en maak duurzaam gebruik van oceanen, zeeën en maritieme hulpbronnen.
- Bescherm, herstel en bevorder het duurzaam gebruik van ecosystemen op het vasteland, beheer bossen duurzaam, bestrijd woestijnvorming, stop landdegradatie en draai het terug en roep het verlies aan biodiversiteit een halt toe.
- Bevorder vreedzame en inclusieve samenlevingen met oog op duurzame ontwikkeling, verzeker toegang tot justitie voor iedereen en bouw op alle niveaus doeltreffende verantwoordelijke en toegankelijke instellingen uit.
- Versterk de implementatiemiddelen en revitaliseer het wereldwijd partnerschap voor duurzame ontwikkeling.
Categorie 9: Sensibilisation
De video’s in de categorie ‘Sensibilisation’ trachten interne en/of externe doelgroepen bewust te maken van een bepaald probleem (zwerfvuil, milieu, klimaat, rookgedrag, enz.) of willen de doelgroep aanzetten tot actie (zwerfvuil voorkomen, minder vlees eten, papier reduceren, stoppen met roken, enz.).
Categorie 10: (Digital) Event
De categorie ‘(Digital) Event’ staat open voor teasers en aftermovies van (digitale) evenementen en webinars.
Categorie 11: Animation
Is de film vanuit animatietechnisch perspectief voldoende innovatief, dan kun je hem in deze categorie ‘Animation’ inschrijven. Deze award bekroont video’s die er het best in slagen om aan de hand van animatiebeelden een bedrijf, dienst of product perfect in beeld te brengen.
Bent u niet zeker binnen welke categorie uw corporate video past, neem dan eens een kijkje bij de winnaars van voorgaande edities.
Heeft u verder nog vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren.