Thema

Futureproof corporate video

Voor de 25ste editie van de Video Experience Day nodigen we u uit om met ons mee te gaan op een reis door de transformatie en vernieuwingen in de wereld van corporate video. Het belooft een onvergetelijke editie te worden met inspiratiesessies rond de kansen en uitdagingen voor videoproductie en -communicatie in het AI-tijdperk. Ontdek tijdens een keynotesessie en panelgesprek meer over artificiële intelligentie voor corporate videoproducties en de uitdagingen die ermee verbonden zijn. Twijfelt u over welke sessie u het liefst volgt? Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over de sprekers en de inhoud van de keynotesessie en het panelgesprek. 

Sprekers

Lights, Camera, Algorithm (EN)

Keynotesessie – zaal 20 

In zaal 20 duiken we tijdens Lights, Camera, Algorithm in de wereld van AI en videoproductie en verkennen we de impact van AI op het videolandschap. Ontdek aan de hand van inspirerende voorbeelden hoe AI vandaag de dag wordt gebruikt in het videoproductieproces, van pre- tot post-productie. Daarnaast wordt er ook stilgestaan bij hoe toepassingen zoals o.a. Sora de toekomst van videoproductie mogelijk zullen herdefiniëren. U krijgt waardevolle inzichten in de AI-geïntegreerde virtual production workflow, inclusief handige tips en tricks, en u leert de mogelijkheden van Comfy-UI (stable diffusion) kennen. Deze inspirerende use case laat u ontdekken hoe u met AI video kunt maken van pre-productie tot eindproduct.

 

 

Karen Pauwels  

Onderzoekexpert Immersive Lab 

Karen Pauwels is een onderzoeker aan de AP Hogeschool, waar ze deel uitmaakt van de onderzoeksgroepen Media, Design & IT en het Immersive Lab. In het Immersive Lab richt ze zich op praktijkgericht onderzoek naar generatieve AI in de creatieve sector. Haar achtergrond in Grafische en Digitale Media, eveneens aan de AP Hogeschool, legde de basis voor haar huidige rol als onderzoeker. Momenteel experimenteert Karen volop met de vele mogelijkheden van AI, vooral op het gebied van video. Samen met haar collega’s heeft ze een AI-workflow ontwikkeld voor virtual production en verkent ze verschillende AI-tools zoals Runway en Comfy UI (Stable Diffusion) om vervolgens bedrijven meer perspectief te geven in het snel veranderde AI-landschap.

Panelgesprek (NL)

Artificiële intelligentie, een gewetenloze concurrent of een onmisbare partner voor de videoproducent van de toekomst? 

Panelgesprek – zaal 19 

Artificiële intelligentie is een blijver, ook in het videoproductieproces. Dat we dankzij technologische ontwikkelingen steeds meer zullen kunnen, staat buiten kijf. Maar hoeveel werk willen we aan AI overlaten? En moet dat – de snelle opmars van deepfakes indachtig – überhaupt allemaal zomaar mogelijk zijn? Tijdens een panelgesprek gaan vier experten in discussie over de ethische en juridische implicaties van het gebruik van AI in het videoproductieproces. En wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen op het vlak van werkgelegenheid en prijszetting? 

Heeft u rond dit thema een vraag voor ons panel? Bezorg ze uiterlijk op 31 mei via ved@ap.be 

Jan Vermoesen portret (Thema & Sprekers) NL+FR

Jan Vermoesen

Directeur Mediarte 

Jan Vermoesen is een ervaren manager met een aantoonbare staat van dienst in de media- en entertainmentindustrie. Hij heeft sterke professionele vaardigheden verworven in o.a. strategie, arbeidswetgeving en sociale dialoog. In 2008 startte hij Mediarte, het sociaal fonds van de Belgische audiovisuele, film- en digitale sector en is er sindsdien directeur. Op internationaal niveau is Jan actief in verschillende projecten om de werkomstandigheden en vaardigheden van de professionals in de Europese Live Performance Sector en de Audiovisuele Industrie te verbeteren.


Lynn Pype

Advocaat en lector aan AP Hogeschool 

Lynn Pype behaalde in 2008 een master in de Rechten aan de Universiteit Gent. Ze werkt als advocaat bij Timelex, een nichekantoor in Brussel dat zich specialiseert in juridische kwesties rond technologie en innovatie. Sinds 2018 heeft ze het genoegen om les te geven aan de AP Hogeschool, waar ze het vak ‘Recht en Deontologie’ verzorgt en de studenten wegwijs maakt in de juridische uitdagingen die het gebruik van AI met zich meebrengt.


Jeroen Cluckers

AP Hogeschool

Jeroen Cluckers is mediakunstenaar en onderzoeker. Zijn werk is tentoongesteld in meer dan 40 landen wereldwijd, op festivals en musea. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder Best 60 Seconds Film bij de New York Film Week en Best Experimental Film bij TUFF en GISFF. Hij is verbonden aan AP Hogeschool Antwerpen: als artistiek onderzoeker bij MAXlab aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, en als creative research lead bij Immersive Lab. Hij is medeoprichter van het artistieke collectief Studio Radiaal.


Tom De Lathouwers

KBC

Tom De Lathouwers is de teamleader van de Audiovisuele Studio van KBC. Tom startte in 1995 als freelancer in de audiovisuele sector als videomonteur voor verschillende TV-programma’s voor de Vlaamse zenders. Daarnaast verbreedde hij zijn skills als motion grafics artist, regisseur en tot slot producer bij KBC. KBC zet sterk in op videocommunicatie, intern via bijvoorbeeld een wekelijks journaal voor de medewerkers en extern via webinars voor zijn klanten. In het verleden zijn deze producties al verschillende keren genomineerd en zelfs als winnaar uit de bus gekomen op de Video Experience Day.