Belg verwacht eerlijke en duidelijke communicatie van bedrijven omtrent duurzaamheid

Bij de Belgische consument staat het thema duurzaam ondernemen hoog op de agenda. De Belg verwacht van bedrijven eerlijke en duidelijk communicatie over geleverde inspanningen. Dat blijkt uit een recente enquête  van AP Hogeschool Antwerpen in samenwerking met VBO en iVOX bij 1000 Belgen. 

Duurzaam ondernemen staat hoog op de agenda van de Belg. Iets meer dan de helft beschouwt zich als een ecologisch bewuste consument (56%). Bijna de helft is bereid meer te betalen voor een product dat duurzaam werd geproduceerd (46%). En ongeveer de helft zegt winkels te vermijden die een slechte reputatie hebben op het gebied van duurzaam ondernemen.  

Figuur 1: Stellingen omtrent het belang van duurzaam ondernemen (n=1000) 

De meeste Belgen vinden het verder ook belangrijk dat bedrijven hen op de hoogte houden van geleverde inspanningen rond duurzaamheid. 

Wel blijkt niet iedere Belg ervan overtuigd dat wat bedrijven communiceren wel geloofwaardig is. Eén op de drie Belgen heeft er momenteel weinig vertrouwen in dat bedrijven eerlijk communiceren over hun inspanningen op het vlak van duurzaam ondernemen. 

Figuur 2 Stellingen omtrent de communicatie van bedrijven omtrent duurzaam ondernemen

Hoe de Belg op de hoogte wil gehouden worden, verschilt erg op basis van leeftijdscategorie. Oudere respondenten hebben duidelijk een voorkeur voor artikels of folders. Jongeren zijn meer fan van video en sociale media. 

De online bevraging gebeurde in het kader van de Video Experience Day en het Webinar Sustainable Stories en dit in samenwerking met het VBO en iVOX. De enquête werd in april 2021 afgenomen bij 1000 Belgen representatief op regio, leeftijd, geslacht en opleiding.

Meer informatie vindt u hier: ap.be/project/corporate-video-monitor

Het rapport kan u hier downloaden: 

www.ap.be/content-marketing-corporate-video/downloads-content-marketing-corporate-video.