Sociale media en corporate video’s: een goede combo?

Hoe regelmatig bekijken Belgen videomateriaal van profit- of non-profitorganisaties op social media? De helft zegt dit minstens wekelijks te doen, maar dit gaat over videomateriaal dat ze toevallig tegenkomen. Slechts 14% van de Belgen zegt actief op zoek te gaan naar videomateriaal van bedrijven of merken. Facebook en YouTube zijn daarbij veruit de belangrijkste platformen. Het is vooral de jongste doelgroep (-34 jarigen) die deze video’s afnemen op sociale media.   

Toch blijft het duidelijk van belang een balans te zoeken en niet te veel videomateriaal op de consument los te laten. Bijna twee op de drie Belgen beaamt de stelling “Ik vind video’s van bedrijven of merken op sociale media storend.” Toch geeft bijna twee op de drie respondenten aan liever een video te bekijken dan een tekst te lezen met eenzelfde boodschap. Ook het delen van video’s wordt weinig gedaan. Iets meer dan één op vier respondenten gaat akkoord met de stelling “Ik heb al eens een video van een merk/bedrijf of organisatie, gedeeld”. Jongeren gaan actiever op zoek en delen meer video’s dan ouderen.  

Het is dus duidelijk dat video op sociale media kan werken, maar dan is het zeker belangrijk dat u zorgt voor goede content: content die kan informeren, inspireren, overtuigen en activeren.