Je corporate video verspreiden: Zo doe je dat het best 

Gepubliceerd door Video Experience Day op

Het is geen geheim meer dat bewegende beelden aanspreken. In de bedrijfswereld zijn video’s ondertussen een vaste waarde voor verschillende doeleinden. Zo wordt bijvoorbeeld een korte vacature in de krant vervangen door een kwalitatief hoogstaande en aantrekkelijke video die de openstaande functie van kop tot teen voorstelt. Een team van onderzoekers van de AP Hogeschool begonnen in 2020 aan het VIDA-onderzoek wat aan de hand van onder andere een survey bij 386 marketing- en communicatieprofessionals inzichten tracht te verkrijgen rond corporate video. Dit artikel focust op de verschillende verspreidingskanalen en hun efficiëntie. 

Sociale media, de website, nieuwsbrieven, mailings … elk bedrijf heeft zijn manieren om videoboodschappen de wereld in te sturen. Bij de keuze van kanalen is het belangrijk om het doel en het doelpubliek voor ogen te houden. Zo plaats je video’s die doelen op een betere naamsbekendheid beter op deelbare platformen zoals sociale media. Deze platformen verdienen wat extra aandacht. Veel Belgische bedrijven gebruiken deze kanalen al, aangezien ze veel en relatief eenvoudige mogelijkheden bieden om de doelgroepen te bereiken. Hieronder volgen de resultaten voor de drie belangrijkste socialemediakanalen 

1. LinkedIn is een groeiend en zeer belangrijk platform om bij zakelijke doelgroepen bedrijfsvideo’s te verspreiden. 77,8% van de ondervraagden geeft aan LinkedIn belangrijk tot zeer belangrijk te vinden. 

2. ‘Video Sharing Platformszoals YouTube en Vimeo horen ook in dit lijstje. Meer dan 71,4% van de bedrijven geeft aan deze belangrijk te vinden en 34,6% gebruikt ze enkele keren per week tot enkele keren per maand. 

3. Iets meer dan twee op de drie respondenten (69,7%) vindt Facebook belangrijk om video’s te verspreiden. Facebook en LinkedIn worden iets frequenter ingezet om videomateriaal van het bedrijf te posten. Meer dan vier op de tien ondervraagde communicatieprofessionals zegt dat enkele keren per week tot enkele keren per maand te doen.  

 

Daarbovenop zegt 33,5% in de loop van het voorbije jaar betaald te hebben om videomateriaal te promoten. Hiermee is Facebook het meest gebruikte betalende sociale medium van het afgelopen jaar. 

Naast sociale media bestaan er uiteraard nog verspreidingskanalen voor corporate video. De bevraagde marketing- en communicatieverantwoordelijken kregen allemaal de vraag welke kanalen ze inzetten om videomateriaal te verspreiden. Zo ontstond er een top 3: 

Uit de resultaten blijkt dat de bedrijfswebsite het meest gebruikte kanaal blijft. Of het nu op de homepage is of iets dieper verscholen in een blogpost, meer dan 60% van de bedrijven plaatst bedrijfsfilms op zijn website.  

Op de tweede plaats staan de interne digitale platformen (47% van de bedrijven). Denk hierbij aan een intranet of Microsoft Teams. Deze kanalen zijn perfect voor opleidingsfilms, motiverende video’s en veel meer.  

Als derde gebruikt iets meer dan 40% van de bedrijven e-mail om bedrijfsvideo’s te verspreiden naar zijn stakeholders.  

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 1 =